15 ember került kórházba ételmérgezés miatt Budapesten

Turistákat vitt a mentő a Péterfy Sándor utcai kórház toxikológiai osztályára tegnap. Egy étteremben ettek, amikor rosszul lettek. Úgy tudjuk, mindegyikük gulyáslevest rendelt. A kórházban megerősítették az Origónak, hogy ételmérgezés történt. Néhányan már elhagyhatták a toxikológiát, többségüket viszont egyelőre nem engedték ki.

Egy külföldi turistacsoport tagjai tegnap letették a poggyászukat a szállásukon, és elindultak ebédelni. Délután 14 óra és hajnali 3 óra között15-en kerülteka Péterfy Sándor utcai Kórház Alsó erdősor utcai toxikológiai osztályára.Közös az előzményükben, hogy mindannyian egy étteremben ettek, nagyjából hasonló ételt rendeltek, és hasonló tüneteik voltak"- mondta az Origónak dr. Pap Csaba adjunktus. Úgy tudjuk, mindenki gulyáslevest kért. Ettől lettek rosszul.

A betegek mondtak ezt azt, ez merült fel, de hogy tényleg ezt ettek-e, nem tudom megmondani. Ilyen esetekben nem történik gyomormosás" 

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Salmonella fertőzés óvodákban

Az összes önkormányzati bölcsödében történt szalmonellafertőzés, vagyis ételmérgezés az elmúlt időszakban Kaposváron. Ez összesen öt bölcsödét, és több mint száz gyereket jelent. Ráadásul a legtöbb he